Menu

Szennyvíztisztítás

A szennyvíztisztítási problémák számos szempontból megközelíthetők. A PureAqua Kft. szakemberei alapvetően a Megrendelő nézőpontjából közelítik a megoldandó feladatokat, így az egyes technológiai javaslatokban hangsúlyos szerep jut a rendszerek bekerülési költsége mellett az üzemeltetési költségek minimalizálásának, az egyszerű és meghibásodás mentes üzemeltetés feltételeinek.

A működő rendszerek felülvizsgálata során a helyszíni adatgyűjtés mellett a szolgáltatott adatok korszerű, informatikai eszközöket alkalmazó feldolgozásával részletes képet kaphatunk az adott berendezések szűk keresztmetszeteiről, javítandó részterületekről. Dolgozóink több tíz éves tapasztalatára támaszkodva a megfogalmazott optimalizációs javaslatok végrehajtásának folyamatát végigkísérjük, igény esetén saját állományú, tapasztalt technikus gárdával is besegítünk.

A rendszerek technológiai optimalizálója mellett egyedileg kidolgozott felülvizsgálati eljárásunkra és speciális műszerparkunkra támaszkodva energetikai célú optimalizációs projekteket is végzünk, mely során azonosítjuk a szennyvíztisztítási, víztisztítási, vagy éppen a folyadék szállítására kiépített rendszerek főbb villamos fogyasztóit, azok fajlagos energia felhasználását, és összevont javaslatot fogalmazunk meg mind a technológia, mind pedig a gépészeti elemek ilyen energiahatékonyságot javító fejlesztésére. Mérési eredményeinket és javaslatainkat felhasználva számos tulajdonos, üzemeltető végzett el 1-3 év közötti megtérülési idővel rendelkező beruházásokat. Ezek megvalósításához igény esetén a feltételek rögzítése mellett saját forrást is biztosítunk.

Tervezői jogosultságainknak megfelelően (igény esetén partnereinkkel együttműködve) a szennyvíztisztítási technológiák, szennyvíztisztító telepek, illetve csatornahálózatok és kapcsolódó létesítmények építéséhez, üzembe helyezéséhez kapcsolódóan az alábbi tervfajták teljeskörű elkészítését, engedélyek beszerzését, beruházási projektek előkészítését vállaljuk:

 • Koncepció terv (Tanulmány terv) dokumentáció,
 • Engedélyezési tervdokumentáció:
  • Elvi vízjogi engedélyezési dokumentáció,
  • Vízjogi létesítési engedélyezési dokumentáció,
  • Vízjogi fennmaradási engedélyezési dokumentáció,
  • Vízjogi üzemeltetési engedélyezési dokumentáció,
  • Elővizsgálati dokumentáció (EVD),
  • Egységes környezethasználati engedély (IPPC, EKHE),
  • Építési engedélyezési dokumentáció,
 • Ajánlati tervdokumentáció,
 • Kivitelezési tervdokumentáció.
 • Megvalósulási („D”) tervdokumentáció.

A technológiák tervezését az osztrák ATV 131-A tervezési irányelv, saját tapasztalataink, valamint dinamikus szoftveres szimulációval (BioWin) támogatott módszerek alkalmazásával végezzük.

A szennyvíztisztítási technológiai javaslatok kidolgozása során a nemzetközi ajánlásokat, hazai jogszabályokat és korszerű mérnöki ismereteinket is egyaránt felhasználjuk, a kulcsrakész kivitelezések során pedig a szakmai standardok betartásával a megrendelői igényekhez igazodó anyagválasztás mellett végezzünk munkánkat.

A szennyvíztisztító berendezések, rendszerek tervezését technológiai garancia vállalása mellett végezzük, a megvalósítás során pedig kiemelt hangsúlyt fektetünk a garanciális feltételek biztosítására.

Építési tevékenységünket alvállalkozóinkra is kiterjedő építési kivitelezési felelősségbiztosítás mellett végezzük.

Szennyvíztisztító telep tervezési és kivitelezési referenciáinkról a Referenciák menüpontban tájékozódhat. 

Kapcsolat Info

Ha a szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen kérdése merült fel, az alábbi címeken elérhet minket.

PureAqua Kft.

Székhely: 8200 Veszprém, 8200 Veszprém, Lőszergyári út 6.
Levelezési cím: 8200 Veszprém, Lőszergyári út 6.
Telefon:+36-88-794-243
Fax:+36-88-799-132
Skype:pureaqua01
Web:http://www.pureaqua.hu