Menu

Kommunális szennyvíztisztítás

A hazai kommunális szennyvízkezelésben számos technológiai megoldás terjedt el, vizsgázott kisebb, nagyobb sikerrel. Az utóbbi évek beruházásai alapvetően a nagy, 150-200 ezer lakos-egyenérték terhelésű tisztítók rekonstrukcióját, valamint a kisebb, 3-50 ezer lakos-egyenérték terhelésű kommunális szennyvíztisztító telepek építését jelentették.

Az általunk alkalmazott megoldásokban a korszerűség mellett a lakosságot hosszútávon terhelő üzemeltetési költségek minimalizálását is szem előtt tartjuk. A tervezett rendszerekben az üzembiztonság növelése érdekében hazai és nemzetközi tapasztalatokon alapuló megoldásokat alkalmazunk. Az eljárásoknál kiemelt figyelmet kap a folyamatirányítás, az iszapkezelés kérdése is. Mindez a megújuló és a nem megújuló erőforrásokkal történő gazdálkodás figyelembevételével a villamos-energia felhasználás minimalizálását, az értékes nyersanyagok újrahasznosítását eredményezi. Eljárásainkban - igazodva a levegőtisztaság-védelmi elvárásokhoz - a bűzös technológiai lépéseket fedéssel látjuk el, a képződő bűzös gázokat pedig biofilteren tisztítjuk.

A PureAqua Kft. a települési szennyvíztisztítási feladatokba már a koncepcióalkotás időszakában bekapcsolódik, elvi- és létesítési vízjogi engedélyezési tervdokumentációt készít, a jellemző pályázati rendszerben pedig a kivitelező fővállalkozókkal együttműködve kiviteli tervek elkészítését, illetve komplett szennyvíztisztítási technológiák generál-kivitelezési feladatait látja el.  

A települési szennyvíztisztítás folyamatosan fejlődő területe az egyedi szennyvízkezelő kisberendezések piaca. Az elszigetelt lakóépületek, lakás-csoportok szennyvíztisztítási igényeit kiszolgáló berendezések piacán számos gyártó, forgalmazó jelent meg az utóbbi években.

Az elérhető berendezések száma szinte korlátlan, azonban az adott körülmények között optimális rendszer kiválasztáshoz véleményünk szerint egy független szakcég támogatása szinte elengedhetetlen. Az egyedi szennyvíztisztító kisberendezések közötti eligazodáshoz nyújt ezért segítséget a PureAqua Kft. csapata, emellett a választott technológia teljeskörű engedélyeztetését, kivitelezését, beüzemelését és folyamatos karbantartását is vállaljuk.

Kommunális szennyvíztisztítási referenciáinkról a Referenciák menüpontban tájékozódhat. 

Kapcsolat Info

Ha a szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen kérdése merült fel, az alábbi címeken elérhet minket.

PureAqua Kft.

Székhely: 8200 Veszprém, 8200 Veszprém, Lőszergyári út 6.
Levelezési cím: 8200 Veszprém, Lőszergyári út 6.
Telefon:+36-88-794-243
Fax:+36-88-799-132
Skype:pureaqua01
Web:http://www.pureaqua.hu